SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Hyvät hevossivut netissä
December 16th, 2014 by rnn.yqe.

Jos koiraa ylistetään ihmisen parhaana ystävänä, tulee hevonen hyvänä kakkosena. Aikojen kuluessa on villistä Mongolian alueella elävästä przewalskinhevosesta tullut uskollinen ja kesy työtoveri. Veto- ja kantojuhtana maatalous- ja metsätöissä käytetty polle on nykypäivänä ratsuna pidetty statussymboli. Hevoset ovat useille mukava harrastus, vaikka monen ammatti löytyy yhä hevosalalta pääasiassa ravi- tai opetushevosten parissa. Raa’an arvion mukaan ratsastusta harrastaa noin 160 000 suomalaista.

Hevosista kiinnostuneille löytyy verkosta vaikka mitä tavaroista ja tietopaketeista hellyttäviin yhteiskuviin. Ensimmäisenä mainittakoon Hevoset ja Ratsastus-lehden verkkosivut osoitteessa. Verkkoversiosta lukija saa runsaasti tietoa esimerkiksi este- ja kouluratsastuskilpailuista sekä hevosen terveydestä. Mahdolliset rasitusvammat, lihashuoltoon liittyvät seikat ja hevosen ensiapu tulevat tutuksi. Myös satulan sovitukseen löytyy kikka jos toinenkin.

Valmentajat jakavat hyödyllisiä neuvoja ja omakohtaisia tarinoita esimerkiksi siitä, miten menetellä jos ratsastuksessa tapahtuu jotain sellaista, joka aiheuttaa rakkaan harrastuksen pysäyttäviä traumoja.

Hevosten hyvinvoinnin asiantuntijoiden tulee myös tuntea Hippolis eli koko nimeltään hevosalan osaamiskeskus ry, on organisaatio, jonka päätehtävänä on toimia valtakunnallisena hevosalan yhteistyökoordinaattorina. Sen taustajoukoista löytyvät muun muassa Suomen Ratsastajainliitto sekä raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos. Juttua riittää hevosalasta ja jopa hevosten oikea oppisesta kuljetuksesta. Ratsastukseen tarvittavat välineet löytyvät puolestaan esimerkiksi http://www.hooks.fi- verkkokaupasta.

Oma alansa hevosurheilussa ovat tietenkin ravit. Pelivihjeitä jakaa liki reaaliaikaisesti www.hevosurheilu.fi/-sivusto. Täältä lukija saa yllin kyllin tietoa raveista, jalostuksesta ja ratsastuksesta noin yleensäkin. Sivulla on mahdollista seurata myös suurkilpailuvideoita. Videoita on myös katsottavissa Ruotsin, Norjan, Ranskan, Italian, USA:n ja Kanadan ravilähetyksistä, vihjeistä, lähdöistä ja reportaaseista. Hyviä vinkkejä jakaa myös Betsson, jonka kertoimia seuraamalla voi selvittää mille raviradalle suunnata seuraavaksi. Betsson on jopa luokiteltu vaivattomammaksi käyttää kuin esimerkiksi Veikkauksen nettipalvelu.

Rakas harrastus ei tietenkään aina vaadi rahojen laittamista likoon (vaikka jännitys siinä tiivistyykin), kuten tämä blogi osoittaa. Tulevien hevosten omistajien tai edes siitä haaveilevien tulisi tutustua myös http://www.hevoseni.fi/-sivustoon, josta maallikollekin aukeaa millaista se oman pollen omistaminen oikeasti onkaan. Hevosesta on moneksi, jos sitä osaa hoitaa ja kunnioittaa sen ansaitsemalla tavalla. Ihanaa, hepo hirnahtaa!


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa